We steken vandaag niet onze eID kaart in microgolfoven of schrikken niet van Russische spionageschepen aan onze kust. We schrikken zelfs niet meer van fotografen die hun foto’s gewoon AI’en .

Het gaat ook over haaien en ziekenhuis bacteriën en over voorzegfraude. Iets wat zeker niet zal gebeuren tijdens de kwis van onze favoriete kris die voornamelijk over romeinen gaat, of toch hoe ze bepaalde kwaaltjes oploste…of niet. Verder nog over oeroude galaxieen die eigenlijk niet zouden mogen bestaan of reizen door de Nanosfeer met een ballon terwijl je een Japans gerechtje eet. Nog een mooi gedicht om af te sluiten met dingen waar we het nog niet over gehad hebben….alhoewel…het gaat ook weer eens over een ai chatbot…

Geniet gewoon mee op deze koude dinsdag van onze praattafel podcast op radio centraal.

LINKS

Waarom sommige mensen hun eID-kaart in de microgolfoven steken

Bepaalde complotdenkers vertrouwen hun Belgische identiteitskaart niet. De RFID-chip met persoonsgegevens in je eID zou een “trackingapparaat” zijn waarmee de overheid je “overal kan volgen”. Maar dat scenario is praktisch onmogelijk.

Roald Dahl cleanup

Russisch spionageschip voer ook langs Belgische kust, en bracht mogelijk energie-infrastructuur in kaart

Minister voor Noordzee Vincent Van Quickenborne bevestigt dat een Russische spionageschip midden november langs de Belgische kust voer.

===========

Onthulling van fotograaf die haarscherpe portretten maakt, zorgt voor ophef: “Ik weet eerlijk gezegd niet hoe ik verder moet”

Zijn portretten op Instagram werden de hemel in geprezen door zijn tienduizenden volgers. Tot de Amerikaan Jos Avery toegaf dat niet hij maar een programma…

============

Japanse start-up wil ballonnen gebruiken om toeristen naar rand van de ruimte te sturen

De Japanse start-up Iwaya Giken kondigde een plan aan om met behulp van ballonnen commerciële vluchten uit te voeren naar de rand van de ruimte. In het nieuws: Het bedrijf werkt al zo’n tien jaar lang aan het project en zegt nu dat het een luchtdichte cabine heeft ontworpen die twee personen kan vervoeren. Niet […] The post Japanse start-up wil ballonnen gebruiken om toeristen naar rand van de ruimte te sturen appeared first on Newsmonkey.

Ziekenhuisbacterie maakt geen kans dankzij haaienhuid | Made Different

https://en.wikipedia.org/wiki/Neuralink

“Ze zijn een potentieel gevaar op de weg”: 33 klanten van rijschool voor rechter omdat ze examen aflegden met verborgen camera en oortjes

Tientallen cursisten van een Antwerpse rijschool moeten voor de rechter verschijnen. Ze legden volgens het parket hun theoretisch rijexamen af terwijl ze v… (366 kB)

CBR: actie nodig tegen georganiseerde ‘voorzegfraude’ bij theorie-examens

Kandidaten dragen een trui of vest met camera en krijgen de antwoorden ingefluisterd via een oortje. Elke week worden er mensen betrapt. (84 kB)

==========

29 agenten riskeren celstraffen (deels) met uitstel voor pesterijen en racisme

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen is het proces gestart tegen 29 leden van de Antwerpse lokale politie en het veiligheidskorps van de FOD Justitie. Zij staan terecht voor het pesten van collega’s en de helft van hen ook nog voor racisme. Het openbaar ministerie vorderde voor de twee aanstokers twaalf maanden cel, waarvan de helft effectief. Voor de overige beklaagden werden celstraffen volledig met uitstel geëist.

=======================

Acteur Steven Seagal krijgt hoge onderscheiding van Poetin | Buitenland | Telegraaf.nl

MOSKOU – Hollywood-acteur Steven Seagal heeft maandag een prestigieuze onderscheiding gekregen van de Russische president Vladimir Poetin

De Amerikaanse acteur kreeg de Orde van de Vriendschap voor zijn “internationale humanitaire en culturele werk”, zo blijkt uit een staatsdecreet dat maandag werd gepubliceerd.

De 70-jarige Seagal staat al jaren bekend als een uitgesproken voorstander van Poetin. De Russische president verleende de acteur in 2016 persoonlijk het Russische staatsburgerschap. In 2018 werd de voormalige actieheld benoemd tot speciaal gezant. In die rol moest hij namens Rusland de betrekkingen met de Verenigde Staten verbeteren.

Google: Steven Seagal worst movie

NASA First Look at Japanese Asteroid Samples Reveal the Building Blocks for Life

NASA’s analysis of Ryugu asteroid samples revealed chemical compounds that support the theory that space dust contains the building blocks for life. (318 kB)

First Look at Ryugu Asteroid Sample Reveals it is Organic-Rich

Asteroid Ryugu has a rich complement of organic molecules, according to a NASA and international team’s initial analysis of a sample from the asteroid delivered to Earth by Japan’s Hayabusa2 spacecraft. The discovery adds support to the idea that organic material from space contributed to the inventory of chemical components necessary for life.

============================

James Webb vindt oeroude galaxieën die niet zouden mogen bestaan – Newsmonkey

Fysici ontdekten in een nieuwe studie een aantal opvallende objecten in beelden die genomen werden door de ruimtetelescoop James Webb.

Astronomen compleet verrast: James Webb-telescoop vindt sterrenstelsels die niet konden bestaan

Feb 22nd (156 kB)

==================

‘s Werelds eerste 3D-geprinte raket klaar om de ruimte in te gaan

Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf Relativity Space kondigde woensdag aan dat de eerste lancering van zijn Terran 1-raket binnenkort zal plaatsvinden. Het wordt de eerste lancering met een 3D-geprinte raket in de geschiedenis. In het nieuws: De Terran 1, de eerste draagraket van Relativity Space, zal op 8 maart gelanceerd worden vanuit de Cape Canaveral Space Force […]

Rusland lanceert lege Sojoez-capsule naar ISS om schip met lek te vervangen

Rusland heeft met succes Sojoez MS-23 naar het International Space Station gelanceerd. Het betreft een lege capsule die drie astronauten terug naar de aarde moet brengen. MS-23 is bedoeld als vervanging voor een andere capsule waar eerder een lek in werd gevonden.

=================

NASA First Look at Japanese Asteroid Samples Reveal the Building Blocks for Life

NASA’s analysis of Ryugu asteroid samples revealed chemical compounds that support the theory that space dust contains the building blocks for life. (318 kB)

First Look at Ryugu Asteroid Sample Reveals it is Organic-Rich

Asteroid Ryugu has a rich complement of organic molecules, according to a NASA and international team’s initial analysis of a sample from the asteroid delivered to Earth by Japan’s Hayabusa2 spacecraft. The discovery adds support to the idea that organic material from space contributed to the inventory of chemical components necessary for life.

Microsoft’s AI chatbot is going off the rails

Microsoft’s new AI chatbot is calling itself “Sydney” and acting unhinged. It learned from us.

NVIDIA A100 chip

The material that could help humans become cyborgs

Coating implantable electronics in the polymer PEDOT can extend their life, which could make cyborgs more common in the future.

Neuralink

https://en.wikipedia.org/wiki/Neuralink

Miller-Urey-experiment

Het Miller-Urey-experiment, ook wel Urey-Miller-experiment genoemd, is een beroemd geworden experiment uit 1953 waarin Stanley Miller en Harold Urey aantoonden dat onder bepaalde omstandigheden complexe aminozuren spontaan kunnen ontstaan. Het experiment wordt gezien als aanwijzing voor hoe leven op Aarde uit anorganische stoffen, de zogenaamde oersoep, kan zijn ontstaan, en het was de eerste poging in die richting. Het Miller-Urey-experiment was gebaseerd op de hypothese van Haldane en Oparin.

In het experiment wordt een mengsel van methaan, ammoniak, waterdamp en diwaterstof verwarmd en blootgesteld aan elektrische ontladingen, die de bliksem op de vroege Aarde moest simuleren. Men veronder…