Ai, ai , ai, ai.. Volgens mij gaan we het weer eens over AI hebben. Maar ook over het grootste zwarte gat ooit, over antarctische meren, blockchainkippen en gestreste planten.

De kwis van onze favoriet Kris staat helemaal in het thema april en in gedichterbij krijg je een gedicht van onze held, Wim de Bie. Dit en nog een boel ander boeiendst in deze April versie van de praattafel op Radio Centraal.

Vandaag met een gast aan tafel: Eddie Conard, muzikant, zanger, artiest en fotograaf.

Tevens bezieler van zijn Positive Podcast

Luister op Spotify

LINKS:

Menselijke hersencellen gebruikt als levende AI om wiskundige vergelijkingen op te lossen

In een laboratorium gekweekte mini-hersentjes (organoïden) worden gebruikt om eenvoudige rekentaken uit te voeren. Hoe ver mag dit gaan?

====AA III =========

Techprominenten pleiten voor tijdelijke rem op ‘risicovolle’ ontwikkeling AI

De ruim 1100 ondertekenaars, onder wie Elon Musk, zien gevaren in de verdere ontwikkeling van systemen als ChatGPT en vragen om betere regelgeving.

Techprominenten waarschuwen voor te krachtige AI en willen pauze

De mensheid dreigt controle te verliezen over kunstmatige intelligentie. Met alle gevaren van dien. Daarom pleiten techprominenten (onder wie Elon …

Italië trekt voorlopig stekker uit chatbot ChatGPT

Het is onduidelijk of het bedrijf achter ChatGPT, OpenAI, zich aan de Europese privacyregels houdt. Het krijgt nu een paar weken om dat aan te tonen.

‘Blockchainkippen’; Chinese techbedrijven storten zich op het plattelandKippen met stappentellers en blockchaintechnologie om precies te weten waar je kipfilet vandaan komt. Techbedrijven in China storten zich op het platteland. Met als belangrijkste doel: meer en veiliger voedsel produceren. (48 kB)

Russian whose daughter drew anti-war picture flees jail term

Alexei Moskalev was investigated after his daughter drew an anti-war picture at school.

PUTIN: KiNDREN KINDNAPSPPED….

Experts over wanhoopsdaad van Belg na gesprek met chatbot: “Drama dat in de sterren geschreven stond”

Een jonge Belgische vader heeft een wanhoopsdaad ondernomen na gesprekken met een chatbot. Dat zegt zijn echtgenote in ‘La Libre’. De man zou met een obscure chatbot ‘gesproken’ hebben, die geen alarm sloeg en hem niet doorverwees naar de hulpdiensten. Erger nog: de chatbot moedigde hem aan. “Dit is een drama dat in de sterren geschreven stond.”

The largest black hole ever discovered can fit 30 billion suns. We found it with gravity and bent light

https://www.space.com/largest-known-black-hole-discovered-through-gravitational-lensing

Stephen Hawking’s famous black hole paradox may finally have a solution

The ‘Hawking radiation’ emitted by black holes may be able to carry information after all, a new solution to Stephen Hawking’s famous paradox suggests.

Wim de Bie Voorspelde Eigen Dood in Sketch 50 Jaar Geleden

Dat het programma van Kooten en de Bie zijn tijd ver vooruit was wisten veel mensen wel. Het wordt alleen wel erg bizar als er een sketch op internet opduikt waarin Wim de Bie 50 jaar geleden in 1973 tekent voor zijn overlijden in 2023.

Vertaallaboratorium, Het groot bescheurboek, Wim de Bie, Kees van Kooten – DBNL

Op deze pagina lees je de tekst ‘Het groot bescheurboek’ van Wim de Bie, Kees van Kooten

Mogelijk wemelt het in diepe, Antarctische meren van onontdekt leven

Deze subglaciale meren blijken gastvrijer dan ze op het eerste gezicht lijken. Nog niet zo lang geleden stuitten onderzoekers op mysterieuze diertjes op