Tijdens deze 144ste praattafel verneemt u misschien waarom we vrouwen beter naar Mars kunnen sturen, (en dat is niet alleen omdat Mario het een goed idee vindt). Ook vernemen we dat aloude medicijnen soms slecht kunnen uitpakken.

Philip geeft nog wat commentaar op bepaalde commentaar en met de kwis en een gedicht van onze favoriete Kris zit het met Mario’s bio mimicry weer bomvol. 

Links:

  1. Commentaar op een artikel uit HLN van maandag 14 augustus 2023: “Ambtenaar licht overheid op voor monsterbedrag, maar krijgt job gewoon terug https://www.hln.be/binnenland/ambtenaar-licht-overheid-op-voor-monsterbedrag-maar-krijgt-job-gewoon-terug~a47417e0/
    Els* (een schuilnaam) trok eind september 2015 aan de alarmbel: ze had opgemerkt dat er door een ambtenaar van de FOD Financiën gesjoemeld werd met het ledenaantal van de vakbondsorganisatie NUOD Financiën. Volgens de overheid werd hen op die manier 5 miljoen euro afhandig gemaakt. Dat heeft de onderzoekscel van HLN vernomen. Hoe is dat mogelijk?

In Nederland kan je geflitst worden als je auto te veel lawaai maakt

‘Chique dames uit Knokke’ gaan viraal met beklag over ‘ongewenste bezoekers’: “Dit is niet de plek om met je frigobox op het strand te komen zitten”

De Nederlandse krant De Telegraaf trok met een cameraploeg naar Knokke naar aanleiding van het succes van de reeks ‘Knokke Off’ bij onze noorderburen. 

‘Useless’ Organ That Doctors Often Remove May Actually Fight Cancer

There’s a small fatty gland that sits behind your sternum and is often said to be ‘useless’ in adulthood.

Wat bezielt iemand om dit te doen?

Wat is “zombiedrug” tranq en duikt die ook al op in ons land?

Wat is “zombiedrug” tranq en duikt die ook al op in ons land? | VRT NWS

Ayurvedic infertility medicine sends woman to hospital with lead poisoning

The woman had more than 25 times the normal amount of lead in her blood after taking Ayurvedic pills for a year.

Waarom we beter vrouwen naar Mars kunnen sturen

Water, voedsel, zuurstof, het is op andere planeten maar behelpen wat dat betreft. Willen we toch een kolonie stichten, op Mars bijvoorbeeld, dan kunnen

Kunstbaarmoeder binnen paar jaar een feit

Beetje tegenstijdig? 29 mjd lichtjaar?

James Webb-telescoop maakt beeld van verste ster ooit gedetecteerd | Buitenland | Telegraaf.nl

Earendel – de verste ster ooit gespot – bestaat écht en blijkt een verrassing in petto te hebben

New ScientistNew Scientist

Dubbelzijdige ster heeft een waterstofkant en een heliumkant

Een vreemde ster lijkt twee zijden te hebben met compleet verschillende samenstellingen. De ster kreeg de bijnaam Janus.

Rechter geeft jongeren gelijk in eerste Amerikaanse klimaatzaak | VRT NWS: nieuws

In de Verenigde Staten hebben zestien jongeren gelijk gekregen in een rechtszaak tegen de staat Montana. De jongeren vochten een regel aan die verbood om de impact van wetten op het klimaat te bestuderen. De staat moet voortaan rekening houden met de CO₂-uitstoot en de gevolgen ervan op droogte, bosbranden en andere klimaatrisico’s. Het was de eerste Amerikaanse klimaatzaak die het tot in de rechtbank schopte.

Barbie-film ook een succes in China: “De feministische boodschap slaat aan bij Chinese jongeren” | VRT NWS

Barbie-film ook een succes in China: “De feministische boodschap slaat aan bij Chinese jongeren”

De film “Barbie” breekt wereldwijd records, zo is het bijvoorbeeld de eerste film van een vrouwelijke soloregisseur die al een miljard dollar opgebracht heeft in de cinemazalen. En dat succes verspreidt zich over heel de wereld, ook in China is de film heel populair. “Vooral jonge Chinezen gaan massaal kijken”, vertelt China-onderzoeker Jasper Roctus in “De wereld vandaag” op Radio 1.