Vandaag was er in de Praattafel #145 veel commentaar. Philip had commentaar uit een krant en zelf vroegen we aan facebook een vraag over de LEZ , en daar was super veel commentaar op.

Mario had het o.a. over insecten en plastiek. En vandaag was er een superleuke Berend Bouwdewijn kwis en nog een gedicht van Roald Dahl. Wat wil je meer in een praatprogramma op uw favoriete radio en podcast?

LINKS:

CAMERAS GESABOTEERD

Sinds 2017 hebben we in Antwerpen een lage emissie zone die vier jaar later al meer dan 45 miljoen aan boetes had opgebracht. Volgens een artikel van de VRT, zou het niet enkel de luchtkwaliteit van Antwerpen en Gent verbeterd hebben…. maar ook in de rest van Vlaanderen. Wat vinden onze praattafel luisteraars er zelf van?

Honderden camera’s gesaboteerd in Londen kort voor uitbreiding lage-emissiezone

In Londen zijn honderden camera’s gesaboteerd, kort voor de omstreden uitbreiding van de lage-emissiezone. De politie is een onderzoek gestart. De Britse hoofdstad heeft al sinds 2019 een lage-emissiezone. Voertuigen die te veel schadelijke stoffen uitstoten, moeten per dag 12,5 pond (omgerekend zo’n 14,8 euro) betalen om de zone te mogen binnenrijden. Vrachtwagens en bussen betalen 100 pond (116 euro) per dag. De maatregel wordt afgedwongen met…

https://ami-journals.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1046/j.1365-2672.2001.01428.x

A study of the minimum inhibitory concentration and mode of action of oregano essential oil, thymol and carvacrol

The ​4 m ​International ​Liquid Mirror ​Telescope | Aryabhatta Research Institute of Observational Sciences

The ​technology ​behind ​liquid ​mirror ​(LM) ​telescopes ​is ​relatively ​simple. The primary mirror of the telescope is a rotating container with a highly-reflective liquid (mercury) in it. The surface of the spinning liquid takes the shape of a paraboloid.

Wat zijn we nu helemaal?

Historic Vids on Twitter

The Pale Blue Dot is an iconic photograph of Earth captured by the Voyager 1 space probe in 1990. Taken from a distance of around 6 billion kilometers (3.7 billion miles) as Voyager 1 was departing our solar system, the image portrays Earth as a tiny, pale blue speck in the…

Crash Russische maanlander is zoveelste mislukking: ‘Je kunt het niet op aarde oefenen’

Steeds meer landen sturen de laatste jaren robotlanders naar de maan, maar het loopt vaker niet dan wel goed af. Waardoor is het zo moeilijk?

Na een spin en een mier heeft acteur Harrison Ford (81) nu ook eigen slang: “Helaas weer een dier dat kinderen angst inboezemt”

De slangensoort werd onlangs ontdekt in Peru. Het gaat om een geelbruine slang met zwarte vlekken.

Dronken duo brengt nacht door in Eiffeltoren

Microsoft verwijdert door AI gemaakt reisblog dat voedselbank als uitje aanraadt

Op de startpagina van MSN was voor Engelstalige lezers onder meer de tip ‘overweeg hier naar binnen te gaan met een lege maag’ te zien in een artikel met reistips voor de stad Ottawa.

Ukrainian drone destroys Russian supersonic bomber

Image shows Tu-22 “Backfire” ablaze after attack at airbase south of St Petersburg. (1 MB)