Deze keer ging het los met Peter Thiessen op Red Planet Day!  Wel geen Mario, maar met 10 Duvels, het OMG-deeltje, zeeduivels, een Kosmische Kwis en twee geniale gedichten van Peter.  Klaar voor de intergalactische gekte?  Luister mee en maak je praattafel luistermoment buitenaards leuk!

LINKS

RECORDRADEN

Queen Nikkolah, de vrouwelijke zwarte Sinterklaas, dan toch niet welkom in Gents stadhuis: “Je moet mensen meekrijgen, niet afstoten” | Gent | hln.be

Inschrijvingen voor Europa’s grootste swingersparty starten: “Koppels van 21 jaar verkiezen zo’n feest boven een doorsnee discotheekavond”

Laptops en smartphones in de aanslag, want vanaf donderdagavond kan je jezelf inschrijven voor Europa’s grootste swingersspektakel: Mystery Sensation.

Dit doet me denken aan de ondergang van rome….

Mother of 2 dies after drinking too much water while medical staff was distracted by phones, inquest finds

A woman in England died in 2021 after she drank too much water and her sodium levels became dangerously low while under the care of medical staff for a mental breakdown.

Douane ontdekt illegaal tankstation met capaciteit van 35.000 liter diesel

De douane heeft, in samenwerking met de politiezone MINOS, vorige week een illegaal tankstation opgerold in Wommelgem. Met een capaciteit van 35.000 liter diesel was het station goed voor een ontdoken accijnsschuld van 21.000 euro. Dat bevestigt de douane maandagavond. MINOS (Mortsel, Boechout, Borsbeek, Wijnegem en Wommelgem) organiseerde samen met de douane een actie rond veelplegers die rijden op rode gasolie (diesel). Men vond een pomp in…

Psychiater aangesteld voor vrouw die naar politie blijft bellen

In een dossier van elektronische overlast heeft de Brugse strafrechter een gerechtspsychiater aangesteld om de beklaagde te onderzoeken. A.V. (50) belde op een jaar tijd ruim 500 keer zonder zinnige reden naar de politie. Het openbaar ministerie eiste op de vorige zitting een jaar effectieve gevangenisstraf voor de vrouw uit Knokke-Heist. De lokale politie van de zone Damme/Knokke-Heist krijgt al meerdere jaren nutteloze oproepen van de…

Krakeel in  de Krakeelstraat
Grote politieactie na ophefmakende videoclip in Brussel: 18 verdachten opgepakt, drugs en munitie in beslag genomen

Pek & Veren:

Man probeert bank te overvallen nadat tovenaar hem ‘onzichtbaar’ maakte voor 500 euro

Vertrouw nooit vreemden. Dat is iets wat de meesten van ons in een vroeg stadium van ons leven van onze ouders of familie hebben geleerd. Vooral als de vreemdeling zegt dat hij een tovenaar is die je onzichtbaar kan maken terwijl je een bank berooft! Helaas maakte één man in Iran de fout om een ​​nep-tovenaar te vertrouwen, die hem ervan overtuigde dat hij onzichtbaar was en bijgevolg zorgeloos een bank kon beroven. De man legde de rechtbank uit…

Revealed: King Charles secretly profiting from the assets of dead citizens

Exclusive: Assets of thousands of people in north-west England used to upgrade king’s property empire via archaic custom

LONDEN – De Britse koning Charles verdiende de afgelopen jaren tientallen miljoenen ponden bij het overlijden van zijn landgenoten. Hij profiteert van een obscure wet uit feodale tijden waarbij inwoners van het graafschap Lancaster, in het bezit van Charles, hun huis nalaten aan de koning als ze geen erfenis hebben geregeld en geen nazaten hebben.

Gelekte documenten: organisatie van klimaatconferentie was van plan om rol als gastland te gebruiken voor oliedeals

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) waren van plan om hun positie als gastheer voor de klimaatconferentie te misbruiken om olie- en gasdeals af te spreken. Dat blijkt althans uit documenten die gelekt zijn door een klokkenluider en waarover het Centre for Climate Reporting en de Britse omroep BBC berichten: “Dit doet je even naar adem happen”.

Man bestelt 10 Duvels en hamburger en blijkt dat geen geld te hebben

Zaterdagmiddag is in het Nederlandse Breda een 41-jarige Belg opgepakt: in een horecazaak had hij 10 Duvels en een hamburger genuttigd, maar bleek geen geld op zak te hebben toen de rekening kwam. De man was niet aan zijn proefstuk toe en was hij al enkele keren voor gelijkaardige feiten veroordeeld, zo meldde de politie van Breda op X over deze “flessentrekkerij”

KOSMOS

Scientists detect a cosmic ray that’s almost as powerful as the ‘Oh-My-God’ particle | CNN

Space scientists have detected an extremely rare, ultra-high-energy particle that they believe traveled to Earth from beyond the Milky Way galaxy.

“Toegangspoort naar donkere sector van heelal”: extreem hoge straling uit kosmos stelt wetenschappers voor raadsel

Hoe kan het heelal groter zijn dan 90 miljard lichtjaar, als het universum pas 13,7 miljard jaar oud is?

Het is niet mogelijk om sneller te reizen dan het licht. De oerknal was 13,7 miljard jaar geleden. Waarom heeft het heelal een diameter van ruim 90

GOED NIEUWS

Finnen krijgen vrijdag geld toe als ze de sauna induiken

De Finse stroomprijs is vrijdag diep in de min gegaan door een foutje van een beurshandelaar. Daardoor krijgen Finnen ’s middags en ’s avonds geld toe als ze stroom verbruiken.

Koffiedik, je gooit het normaal gesproken gedachteloos in de vuilnisbak. Maar Amerikaanse onderzoekers besloten er iets veel beters mee te doen. Ze onderzochten het zwarte prutje en ontdekten dat het een stofje bevat dat hersencellen beschermt tegen de schade die ziektes als parkinson en alzheimer veroorzaken.

Het gaat om zogenoemde op cafeïnezuur gebaseerde koolstofnanokristallen, oftewel CACQD’s, die in gebruikte gemalen koffie zitten. Ze werken vooral beschermend als de neurodegeneratieve aandoeningen zijn veroorzaakt door bijvoorbeeld obesitas of blootstelling aan pesticiden en dus niet genetisch zijn.

Link op Fb plaatsen…