Vandaag was het net een knotsgekke kermis met Sinterklaas, een ruimtebroodtrommel, fossiele brandstofperikelen, een huil-test voor Alzheimer, een vleugje Haagse humor en een Amerikaans medicijn tegen depressie dat meer bijwerkingen lijkt te hebben dan een soapserie.

Wie er met de record raden-trofee vandoor gaat of de Sinterklaas kwis gewonnen heeft, en alle andere waanzin, hoor je in geuren en kleuren op de nieuwste podcast van de roddeltafel, ik bedoel de praattafel!

RECORDRADEN UITSLAG

LINKS:

Vrouw (53) trouwt met adoptiezoon (22)

De gezinssituatie van dit koppel is op zijn minst verrassend te noemen. De 53-jarige Aisylu Chizhevskaya Mingalim adpoteerde een paar jaar geleden een jongetje, Daniel Chizhevsky. Deze adoptiezoon is nu 22 jaar oud. Tot zover niets speciaal, dacht u? Wat blijkt, moeder Aisylu en adoptiezoon Daniel zijn inmiddels in het huwelijskbootje gestapt. Zo bericht Daily Mail. Aisylu adopteerde hem en haalde hem in huis toen hij 14 was. Sindsdien is hun…

Zo’n 40 ouders krijgen verkeerd geslacht van hun baby te horen, Kortrijkse gynaecoloog ontdekt fout

Bij 40 ongeboren kindjes in Oost- en West-Vlaanderen kregen de ouders na de NIP-test (NIPT) vorige maand het verkeerde geslacht van hun ongeboren baby te horen. Pas na enkele weken kwam de fout aan het licht. Een gynaecoloog in AZ Groeninge in Kortrijk merkte de fout op. Hij zag bij een echografie duidelijk een jongetje, terwijl de moeder had doorg…

Hondenkwekers in Zuid-Korea dreigen 2 miljoen dieren los te laten door plan om hondenvlees te verbieden

Blaffende honden bijten niet, de Koreaanse vereniging van hondenvleesboeren daarentegen wel. Het plan van de Zuid-Koreaanse regering om de verkoop van hondenvlees tegen 2027 te verbieden, valt in slechte aarde bij de vereniging. De overheid wil dat de boeren en restaurants die het vlees verkopen een plan voorleggen voor hoe ze de verkoop zullen afb…

Hoge Raad bezorgd over ‘autonomen’: ‘Kwetsbare burgers die verder wegzakken’

In Trouw uit de president van de Hoge Raad grote zorgen. Kwetsbare burgers dreigen volgens haar door desinformatie in de schulden te raken.

Youtube kanaal met veel ‘sovcits’…
https://www.youtube.com/@VanBalion

Leeds-eigenaar ontsloeg per ongeluk trainer uit ergernis over paarse bank

Massimo Cellino ontsloeg in zijn tijd als Leeds United-eigenaar per ongeluk manager Brian McDermott omdat hij het Engels nog niet vlekkeloos beheerste. 

BIOMIMICRI

Over de enge kaken van de bloedworm…..

https://www.cell.com/matter/fulltext/S2590-2385(22)00153-9

Climate summit leader said there’s ‘no science’ behind need to phase out fossil fuels, alarming scientists | CNN

The president of the COP28 climate summit claimed there is “no science” that says the phase out of fossil fuels is required to limit global warming to 1.5 degrees above pre-industrial levels, in comments made in a recorded panel discussion last month.

Kosmos…

Nederlandse studenten satelliet Delfi-C3 is ermee opgehouden

Deze week kwam na ruim vijftien jaar het einde voor de satelliet Delfi-C3. Studenten sleutelden de ‘ruimtebroodtrommel’ in elkaar.

Herbruikbare raketten van SpaceX veroorzaken nieuw soort “noorderlicht” (en dat baart astronomen zorgen)

e Vlaamse ‘tranenprof’ weet alzheimer en andere ziektes op te sporen in traanvocht: “Tranen kunnen zelfs voorspellen hoelang mensen nog zullen leven”

Om alzheimer vast te stellen, is niet langer een ruggenmergprik nodig. De ziekte kan ook in traanvocht worden gedetecteerd: dat geldt ook voor enkele andere neurologische aandoeningen. De Vlaamse ‘tranenprof’ Marlies Gijs (37) is de vrouw die dat baanbrekend onderzoek leidt, aan de universiteit van Maastricht. Ze vertelt dat tranen meer kunnen voorspellen dat u zou denken.

“Je kan alzheimer opsporen in traanvocht”: Vlaamse biochemicus verricht baanbrekend onderzoek