Hallo iedereen, het is wereld hallo dag vandaag en in praattafel 156 komen een boel dingen aan bod van maiskolven tot vleermuizen met lange penissen.
Ook hebben we het over de crompouse oorlog en het nodig afbouwen van antibiotica en met Eddie Conard als gast werd het dus weer een boeiende praattafel podcast.

Links

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2012105223/steeds-meer-kinderen-en-jongeren-met-diabetes-type-2

Kinderartsen zien steeds vaker kinderen en jongeren met diabetes type 2 op hun spreekuur. Vaak is bij deze groepen sprake van overgewicht of obesitas. Het Diabetes Fonds en kinderartsen zijn bezorgd over deze ontwikkeling. Dit type diabetes werd vroeger vooral gezien als ouderdomsziekte.

Zeldzame ouderdomssuiker bij tieners rukt op: ‘Diabetes type 2, een ziekte die ons leven beheerst’

Meer tieners krijgen diabetes type 2, een ziekte die te boek staat als ouderdomssuiker. De jongste patiënten zijn gemiddeld 12 jaar. Kinderartsen vinden dat de leefomgeving snel gezonder moet worden. ‘We zitten in een diabetescrisis.’

Ultrarechtse Milei wint presidentsverkiezingen in Argentinië

Javier Milei is een politiek nieuwkomer en wordt vaak vergeleken met de Braziliaanse en Amerikaanse oud-presidenten Bolsonaro en Trump. 

Maar…

In laatste rechte lijn naar Nederlandse verkiezingen komt radicaal-rechtse PVV van Geert Wilders sterk opzetten in peilingen

Geert Wilders lijkt volop mee te doen voor de kiesoverwinning in Nederland. Zijn partij komt de laatste dagen heel sterk opzetten in de peilingen. Afgelopen weekend kwam ze in een peiling van Maurice de Hond tot verrassing van velen op een gedeelde eerste plaats met het liberale VVD te staan, met elk 26 zetels.

Ook de laatste peiling van I&O – vanavond bekendgemaakt – zet de PVV in de bovenste regionen. Drie partijen staan bovenaan: VVD en PvdA/GroenLinks op een gedeelde eerste plaats met ieder 27 zetels, op de voet gevolgd door de PVV met 26 zetels.