Philip was mede presentator vanaf afl. 1 tot ergens in de 50e.

Tafelheer
Tafelheer

Onderwijs, politiek, literatuur

Philip Osier is volbloed “Generation X”. Hij groeide op dichtbij de Belgisch-Nederlandse grens in het landelijke Kalmthout, maar verkaste reeds op jonge leeftijd naar Brussel. Daar studeerde hij communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit van Brussel. Na deze studies settlede hij zich in Antwerpen waar hij sindsdien samenwoont met zijn Amerikaanse echtgenote en twee tiener zonen. Sinds de jaren tachtig vormen muziek en dan vooral muziek schrijven, gitaar spelen en optreden de rode draad in zijn leven.

In de jaren ’90 vormde hij samen met Geert Beullens en Vital Baeken de cultgroep Circus Bulderdrang. Zij noemden het een litterair circus en speelden in hun hoogdagen zo’n 80 shows per jaar.

Het bracht hen tot op de Vlaamse en Nederlandse radio en televisie en resulteerde in 1995 in hun enige CD “Jean-Marie Berckmans presenteert Het Bladgouden Slurfenballet”, nu een gewild collector’s item. Het was een samenwerking met de in 2008 te vroeg gestorven Antwerpse schrijver Jean Marie Berckmans.

Als muzikale duizendpoot was Osier betrokken bij tal van muzikale en theatrale producties en deelde hij het podium met tientallen bevriende muzikanten. Tot op heden speelt hij gitaar in de vierkoppige rockband Alphabet City.

Als gitaarmuziek zijn eerste roeping is, dan is onderwijs zijn tweede. Thuis kreeg hij het lesgeven mee van zijn moeder die onderwijzeres was in het basisonderwijs. Via omwegen als Nederlandse les geven aan anderstaligen, vormingswerker met maatschappelijk kwetsbare jongeren en gitaardocent in een muziekschool, heeft hij de laatste tien jaar zijn professionele heil gevonden in het reguliere onderwijs in Vlaanderen. Hij is leerkracht Engels en Gedrags- en Cultuurwetenschappen in de derde graad van het secundair onderwijs.

In mei 2019 stond zijn wereld even op zijn kop door een zwaar verkeersongeval waarbij hij ei zo na het rechterbeen verloor. Sindsdien is hij revaliderend en super gemotiveerd om het onheil achter zich te laten.

Vooruit kijken doet Philip Osier samen met Istvan Leel-Össy in de podcast De Praattafel. Daar laat hij sinds oktober 2019 zijn luisteraars genieten van zijn muzikale talenten alsook van zijn scherpe en vooral humoristische visie op de media, de politiek en de algemene, dagelijkse realiteit.