Play

Deze week openen we na ons korte overzicht aan Weltschmerz met enkele wijze woorden van onze Vlaamse sinister-president Jan Jambon-bon-bon en reiken we onze Darwin Award uit aan de kersverse Vlaams sinister van omgeving voor haar unieke gebrek aan enige wetenschappelijke kennis.

We onderwijzen u ook ter info en in mindere en meerdere mate over ’Het Onderwijs’ in onze Lage Landen want zowel de High Koe van de week alsook de bijdrage van Rein uit A’dam (doel van opvoeding, het Nederlandse systeem, hoe loopt het in Scandinavië? etc.) passen perfect binnen dit onderwerp.

Het Osier Kwartier is kort maar krachtig en laat de rioolcommentaren weer op u los ivm het nieuws dat gewapende motorbrigades niet langer SciFi fantasieën zijn in de hoofdstad van Vlaanderen. Het voorleesmoment is volledig binnen het weekthema in huiswerk veranderd want u moet en zal op www.VRT.be (nws) een zeer interessant opiniestuk vinden van een Vlaamse leerkracht Latijn en Grieks.
Het weeklied werd ditmaal ingezongen door de Charles Aznavour van de Lage Landen en direct concurrent van Adamo: ‘Uw handen omhoog zodat ik in uw zakken kan zitten’-Elio di Rupo!

U weest gewaarschuwd.