We leren vandaag dat bijen geen familie zijn en dat het metaverse feestje van de Europese Unie meer dan 66.000€ per bezoeker kostte! Dat Antwerpen gehakt is door Play en Duitsland een bijna staatsgreep heeft overleefd. Mario heeft het over spinnendraden en teledetectie en over hypernovas, killonovas en gammaflitsen. Om stilaan af te sluiten met een opwindend kooklust gedicht.

Maar ongetwijfeld zullen we het ook nog over een boel andere boeiende dingen hebben in deze 109de praattafelpodcast op radio centraal.

LINKS:

Zuid-Afrikaanse man gedood door zwerm bijen: “Hij dacht dat ze familie waren”

In Zuid-Afrika is begin november een man gedood door een zwerm bijen tijdens een rituele ceremonie. De 58-jarige man praatte tegen de zwerm omdat hij geloo… (39 kB)

KANDIDAAT #2:

OnlyFans-ster Lottie Moss werd wakker met gezichtstatoeage na nachtje uit: “Drink geen alcohol kinderen!”

Dat was schrikken voor de jongere zus van supermodel Kate Moss (48), Lottie Moss (24). Na een nachtje uit werd ze plots wakker met een gezichtstatoeage. ‘Lover’ pronkt nu onder haar oog. Op TikTok toont de OnlyFans-ster haar nieuwe lichaamsversiering. “Ik ga leren ervan te houden.”

Schrijvende AI populair: ‘We bevinden ons op een kantelpunt’

https://nos.nl/artikel/2455837-schrijvende-ai-populair-we-bevinden-ons-op-een-kantelpunt

ChatGTP!

Hackerscollectief Play verantwoordelijk voor cyberaanval op stad Antwerpen, groep dreigt om privégegevens publiek te maken (msn.com)

Vlaanderen plant “war room” tegen cyberaanvallen op lokale besturen

QATARGATE!!! Nw woord

vrtnws.bevrtnws.be

Duitse politie pakt 25 aanhangers van rechts-extremistische terreurgroep op die staatsgreep voorbereidden

De aanhangers van de zogenoemde Reichsbürger-groepering wilden het Duitse parlement bestormen en politici ontvoeren.

Dec 7th (162 kB)

600.000 euro cash gevonden en vicevoorzitter opgepakt: mengde Qatar zich in Europees Parlement door omkoping en corruptie?

Het federaal parket onderzoekt de mogelijke omkoping van leden van het Europees Parlement door Qatar. Na een reeks huiszoekingen waarbij 600.000 euro cash …

Hardware InfoHardware Info

‘Enorme’ doorbraak kernfusie bereikt: eindelijk meer energie eruit dan erin

Mogelijk hebben onderzoekers in de VS een doorbraak bereikt in hun werk aan kernfusie. Er zou een experiment zijn uitgevoerd waarbij er meer energie uit… (75 kB)

Octopushersenen zijn nog raarder dan we dachten

Ze nemen een geheel eigen plek in het dierenrijk in, de slimme octopussen. Leuvense onderzoekers schrijven hun denkvermogen toe aan het feit dat ze niet al...

Slechts 6 mensen dagen op voor virtueel metaverse-feest van de Europese Unie dat bijna 400.000 euro kostte (msn.com)

“Op heterdaad betrapt met honderdduizenden euro’s in koffer”: reconstructie van de ongeziene corruptiezaak in het Europees Parlement

Speech over Qatar

Ancient megatsunami on Mars traced to the crater where it began

Before Mars dried up, an asteroid slammed into one of its oceans and caused a colossal megatsunami, and now researchers have found the crater where it hit (12 kB)

Japanse miljardair neemt artiesten mee op reis rond maan

De Japanse miljardair Yusaku Maezawa heeft in een video bekendgemaakt wie met hem een SpaceX-ruimtereis rond de maan mogen maken. Het gaat om acht mensen, .

Needlespiking, boektokken of klimaatklevers: ontdek de tien woorden die “knaldrang” kunnen opvolgen als Woord van het Jaar (msn.com)

Gevoelig Lexicon: welke woorden kunnen nog, welke niet meer?

Woorden bakenen grenzen af. Fijn voor wie erbinnen valt, pech voor wie achter de muur belandt of zich onheus beschreven voelt. De Standaard probeert taal t… (5 kB)

BBC News – Base editing: Revolutionary therapy clears girl’s incurable cancer

https://www.bbc.co.uk/news/health-63859184

Uit BBC News

Base editing: Revolutionary therapy clears girl’s incurable cancerNew way of altering DNA is used to engineer an “exciting”, experimental therapy for a 13-year girl. (52 kB)

Rondje kosmos:  Over HyperNova’s, KiloNova’s en Gammaflitsen!!

 BioMimicry: SpannendeSpinnenDraden en teledetectie 

https://www.ox.ac.uk/news/science-blog/good-vibrations-spider-signal-threads-reveal-remote-sensing-design-secrets

Schrijvende AI populair: ‘We bevinden ons op een kantelpunt’