Vandaag hebben we het zeker over Russen, maar ook over Amerikanen, AI en zelfs over duikboten,om dan nog maar te zwijgen over zwarte gaten. Traditioneel is er om 12 uur ook een niet zo traditionele kwis van onze favoriete kris en een gedicht van Rutger Kopland over schapen…..

dit en onwaarschijnlijk nog een boel andere dingen, in een bom volle praattafel met als gast Bruno Kristo die voor deze keer eens niet zal luisteren op zijn transistorradio, maar live in de studio zit..

Dit is de flitspaal van 7,5 miljoen euro, die in zijn eentje meer dan 120.000 hardrijders betrapte in één jaar

Dit is de best renderende flitspaal van het land. Hij betrapte in zijn eentje meer dan 120.000 hardrijders in 2022 en bracht daarmee in één jaar tijd voor 

Tau (wiskunde) – Wikipedia

Tau (lepton) – Wikipedia

Mark Zuckerberg agrees to fight Elon Musk in cage match: “Send me location”

“If this is for real, I will do it,” Musk said in response to Zuckerberg.

Tandartsen zijn optimisitsch over hun toekomst! World’s hardest dish? Stir-fried stones are China’s latest street food fad

https://www.cnn.com/travel/article/suodiu-china-eating-stone-intl-hnk

CNN

World’s hardest dish? Stir-fried stones are China’s latest street food fad | CNN

Dubbed “the world’s hardest dish” – literally – a traditional stir-fry featuring stones as its key ingredient has sparked culinary curiosity on Chinese social media.

RUSSIA==============

Maakt Wagner plots einde aan oorlog met Oekraïne ten koste van Russische burgeroorlog?

Huurlingenleger Wagner keert terug naar Rusland Het borrelt al lang niet meer tussen Wagner-leider Jevgeni Prigozjin en het Kremlin. Die onenigheid lijkt nu tot een toppunt te zijn gekomen. Het Russische huurlingenleger Wagner beweert immers de controle in het Russische Rostov aan de Don, waar het militaire hoofdkwartier voor de oorlog in Oekraïne ligt, te hebben overgenomen. ‘Geen sprake van Oekraiënse agressie’ Nog nooit haalde Prigozjin zo..

BIOMIMICRI

How do hoverflies use their righting reflex? | Journal of Experimental Biology | The Company of Biologists

Amerikaans politiekorps onder vuur nadat agenten foto van zwarte man gebruiken tijdens schietles: “Dit is toch een grap?”

In de Amerikaanse staat Georgia is een onderzoek geopend naar het politiekorps van de stad Villa Rica. De politie postte eerder deze week enkele foto’s van een schietcursus voor burgers op Facebook, maar die ontketenden al snel een golf van kritiek. De reden: op de beelden is te zien hoe de agenten een foto van een zwarte man als doelwit gebruiken.

Zo drukken ultraconservatieve christenen in de VS hun gedachtegoed door (en dat beïnvloedt ook de Nederlandse politiek)

Van boeken die verboden worden tot het schrappen van het recht op abortus. Ultraconservatieve christelijke lobbygroepen oefenen achter de schermen een grote invloed uit in de Verenigde Staten en daarbuiten, maar willen niet dat bekend wordt wat ze doen.

Vrije radio AM!!!

Vlaanderen kannibaliseert de middengolf – RadioVisie

Lokale zenders op de middengolf? – RadioVisie

Scientists discover lithium replacement that may revolutionize EV batteries: ‘99.7% efficient after over 400 hours of use’

Even better? They biodegrade in five months

Massive ocean discovered beneath the Earth’s crust

It feels like there have been staggering science stories emerging every other day recently, all of which have blown our tiny little minds.First, there was the discovery of a terrifying black hole pointing right at us, then there was a huge hole found in the sun and a missing continent found after go…

World’s hardest dish? Stir-fried stones are China’s latest street food fad | CNN

Dubbed “the world’s hardest dish” – literally – a traditional stir-fry featuring stones as its key ingredient has sparked culinary curiosity on Chinese social media.