Het is feest want het is carnaval, maar wij gaan het hier weer over chatGTP hebben , of toch tenminste een paar keer over A.I.  En over een bedrijf dat al tientallen verkiezingen heeft beïnvloed. Maar ook over een heuse oorlog tussen de kabouters plop, of is het een storm in een glas water? 

In bio Mimicri gaat het over spinnen en reddingsrobots. Van één drankje kan een baby een wipneus krijgen. Wie geeft die baby dan dat drankje? Misschien is dit één van de vragen in de boeiende Carnavals Kwis om 12 uur.  Onze favoriete Kris heeft zelf een gedicht geschreven over de Knaldrang overal en Mario heeft het ook over voorspelbare witte dwergen. En dan bedoelen we niet Willam Boeva.. Dus weer een fascineerde praattafelpodcast voor jullie.

LINKS:

Een AI-systeem heeft antimicrobiële eiwitten ontworpen die in het laboratorium bleken te werken. Dezelfde aanpak zou gebruikt kunnen worden om nieuwe medicijnen te ontwerpen. Dat blijkt uit onderzoek van Ali Madani, AI-expert bij het biotechnologiebedrijf Profluent in Californië, gepubliceerd in Nature.

Eiwitten bestaan uit ketens van aminozuren. De volgorde van die aminozuren bepaalt de vorm en functie van het eiwit. Madani gebruikte samen met collega’s kunstmatige intelligentie (AI) om miljoenen nieuwe eiwitten te ontwerpen. Daarna testte hij een deel daarvan om te zien of ze ook echt werkten.

Recycling fertilizers from human excreta exhibit high nitrogen fertilizer value and result in low uptake of pharmaceutical compounds

Recycling nutrients is essential for closing nutrient loops within a circular economy. Using locally available resources such as human excreta to produce bio-based recycling fertilizers can substitute mineral fertilizers and thereby promote environmentally friendly food production. To better understand the fertilizer potential and nitrogen value of human excreta, three novel and safe recycling products were evaluated in a field experiment. Two nitrified urine fertilizers (NUFs) and one fecal compost were applied alone or in combination, and compared against the commercial organic fertilizer vinasse. In addition, the uptake of pharmaceuticals was assessed for treatments with compost applicati… Show more (6 kB)

GOOGLE werkers moeten 2 uur per dag

Duitse choreograaf na aanval met hondenpoep weg bij opera Hannover

De man had een recensente aangevallen met hondenpoep. Hij vond dat ze te negatief oordeelde over zijn voorstellingen.

Ballet director who smeared dog feces in critic’s face fired

The director of a leading German ballet company is being investigated by police and has been fired for smearing dog feces on a critic’s face after taking offense to a review she wrote.

Van vernederingen tot doorgeschoten 24/7-cultuur: tientallen getuigenissen van grensoverschrijdend gedrag bij Plopsa

In een onderzoek van De Tijd spreken tientallen getuigen van grensoverschrijdend gedrag bij pretparkengroep Plopsa. Ze schetsen verhalen van een doorgedrev…

Over spinnen en reddingsrobot technologie

Fraunhofer Sends Spiders to the Rescue | HellmuthBroda.com (Pondering Technology)

PEK & VEREN

Eén drankje kan aanstaande moeder al kind met wipneus bezorgen

Ook vrouwen die maar een klein beetje alcohol drinken nog voordat ze in verwachting zijn, kunnen een kind krijgen waaraan je dat kunt zien. Een opstaande neuspunt kan ermee te maken hebben. Dat meldt Erasmus MC in Rotterdam op basis van een eigen onderzoek. Het kan al bij minder dan 12 gram alcohol per week, dus een klein glas wijn of een enkel biertje, en ook als er met drank wordt gestopt zodra er sprake is van zwangerschap.

in de jaren 60 werd roken beschouwd als een medicatie voor asma…je kan de oude reklame filmpjes nog vinden op youtube

YT films

ISRAEL: Pegasus

Deze journalisten onthulden hoe bedrijf ’tientallen verkiezingen beïnvloedde’

In een undercoveroperatie zagen de journalisten hoe het Israëlische bedrijf accounts hackt en desinformatie verspreidt voor cliënten. 

Deze journalisten onthulden hoe bedrijf ’tientallen verkiezingen beïnvloedde’

In een undercoveroperatie zagen de journalisten hoe het Israëlische bedrijf accounts hackt en desinformatie verspreidt voor cliënten. (90 kB)

Microsoft begrenst gebruik ChatGPT in Bing

Microsoft heeft in de lopende testfase een grens gesteld aan het gebruik van chatbot ChatGPT, die is geïntegreerd wordt in zoekmachine Bing. In het nieuws: Microsoft heeft besloten om nog maar 5 vragen en antwoorden per chat toe te staan en een maximum van 50 chats per dag. De achtergrond: Microsoft heeft inmiddels al miljarden […] The post Microsoft begrenst gebruik ChatGPT in Bing appeared first on Newsmonkey.